مبروشة بالتمر

فراخ تكا سهله ولذيذة ومناسبة للدايت

طريقة عمل فراخ تكا سهله ولذيذة ومناسبة للدايت

فراخ تكا سهله ولذيذة ومناسبة للدايت
المكونات
فرخه مقطعة
ثوم مفروم
ملح وفلفل
زبادى
معلقين دقيق حمص
معلقه كبيرة زيت
شمر حصى
كركم وكاري
زعتر وزنجبيل
الطريقة
فرخه مقطعة نعمل فيها تشريح بسيط
حتى تتبل جيدا
نتبل الفرخه بثوم مفروم وملح وفلفل
وزنجبيل فريش ونتركها نصف ساعة
فى اناء على النار نضع معلقة كبيرة
زيت ثم نضيف الشمر ثم دقيق
الحمص وبعدين نطفى النار
ونضيف الزبادى والكركم والكارى
والزعتر
نتبل الفراخ بالتتبيله الخطيره دى
وبعدين نتركها على الاقل ساعه
وبعدين نشويها فى الفرن
او على الشواية
واحلى فراخ تكا مشوية
وبالهنا والصحة والعافية.

تعليقات