مبروشة بالتمر

خبز بيتى ناجح جدا ولذيذ وسهل جدا جدا

طريقة عمل  خبز بيتى ناجح جدا ولذيذ وسهل جدا جدا

خبز بيتى ناجح جدا ولذيذ وسهل جدا
طريقة عمل خبز بيتى ناجح جدا ولذيذ وسهل جدا
اولا :المكونات
نصف كيلو دقيق
معلقه كبيرة خميرة
معلقه كبيرة بيكنج بودر
معلقه كبيرة خل
رشه ملح
معلقة كبيرة لبن بودر
معلقه كبيرة سكر
ماء للعجن
ولو عاوزاه يكون طرى جدا ولذيذ ومغذى للأطفال
ممكن العجن باللبن او الزبادى
الطريقة
نضع معلقة كبيرة خميرة مع نصف معلقة كبيرة سكر
ونضيف ماء دافئ ونتركهم قليلا حتى تتفاعل الخميره
فى اناء العجن نضع كل المكونات الجافه ونخلطهم جيدا
(الدقيق والبيكنج بودر ورشة الملح ومعلقة السكر ومعلقة
اللبن البودرة )نقلبهم جيدا.
نضيف الخميرة ونقلبهم ثم نضيف الماء او اللبن تدريجيا 
حتى الحصول على قوام مناسب للعجينه
نغطيها ونتركها فى كمان دافئ حتى يتضاعف حجمها
اذا كان الجو بارد ممكن ندفى الفرن
ونضعها بعد أن نغلق النار.
وبعد ان تختمر العجينه نقسمها الى
كرات متوسطة الحجم.
نفرد كل كره على حده ونرصها فى 
صينية بعد ان نرش عليها دقيق
بسيط جدا جدا.
طريقة التسويه
هناك طرق عديدة للتسويه
اولا اذا كان لديك فرن غاز سويها به
ثانيا يمكن تسويتها فى فرن البوتاجاز .
ثالثا يمكن تسويتها على الطاسه على النار 
وريحه الخبز جميلة .
وخبز هش ومنفوش جدا جداص
تسوية خبز ناجح جدا فى فرن البوتاجاز
انا سويته بفرن البوتاجاز عادى جدا جدا منه
واحلى خبز .
وبالهنا والصحة والعافية.



تعليقات