مبروشة بالتمر

فراخ بانيه بتتبيلة مميزة وقرمشة غير عادية

طريقة عمل فراخ بانيه بتتبيلة مميزة وقرمشة غير عادية

فراخ بانيه بتتبيلة مميزة جدا وقرمشة
المكونات
نصف كيلو فراخ بانيه
علبة زبادى
معلقه كبيرة بصل بودر
معلقه صغيرة ثوم بودر
معلقه صغيرة ملح
نصف معلقة صغيرة فلفل اسود
معلقه صغيرة زعتر
كوب دقيق
معلقه كبيرة نشا
نصف كوب بقسماط مطحون
بيضة كبيرة
معلقه لبن
التتبييلة المميزة للباليه
علبة زبادى كبيرة ومعلقة صغيرة ملح ومعلقة كبيرة بصل بودر ومعلقة صغيرة ثوم بودر ونصف معلقه صغيرة 
فلفل اسود ومعلقة صغيرة زعتر ونقلبهم جيدا.
نضع الفراخ في هذه التتبيلة على الاقل ساعة.
ويفضل يوم كامل ونتركها بالثلاجة .
لعمل الطبقة المقرمشة الخارجية
نضع فى اناء دقيق.
وفى اناء آخر بيضة مع معلقة كبيرة لبن ورشة ملح وفلفل اسود ونقلبهم جيدا.
وفى اناء آخر نضع نصف كوب دقيق ونصف كوب بقسماط
ومعلقة كبيرة نشا ومعلقة صغيرة ثوم بودر ورشة ملح
وفلفل اسود.
نخرج قطع البانيه من التتبيله ثم نضعها بالترتيب فى اناء
الدقيق ثم فى اناء البيض ثم فى اناء البقسماط مع الدقيق 
والنشا ثم نضعها فى الثلاجة لمده ساعة.
نقليها فى زيت غزير.
واحلى فراخ بانيه بتتبيلة مميزة وقرمشة غير عادية
وتقدم مع السلطات والكاتشب.
وبالهنا والصحة والعافية


تعليقات

إرسال تعليق